Naar Nederland !!!

Nog even en dan is het zover, dan kom ik voor 12 dagen terug naar Nederland. Vrijdag 28 juni zal ik vertrekken uit Brazilië, zaterdag 29 juni hoop ik begin van de middag op Schiphol te landen. Ondanks dat ik hier dan nog maar voor 4 maanden zit, kijk ik er erg naar uit om terug naar Nederland te gaan. De laatste dagen/weken hier waren drukke en soms emotionele weken.

Halverwege mei kwam Dawn uit Amerika om een week mee te lopen op het project. Ze verbeef deze week in mijn huis. We hebben een hele drukke en gezellige tijd gehad, we wilden haar natuurlijk zoveel mogelijk laten zien in deze  week.

Dawn

10 kinderen van het project zijn afgelopen week naar een andere plaats gegaan, naar een kinderhuis wat dichterbij hun familie. Zo is het voor hun familie makkelijker om hun kinderen te bezoeken. Best lastig om dan afscheid te moeten nemen van kinderen waar je toch al aardig een band mee hebt opgebouwd. Hopelijk wennen ze snel aan hun nieuwe leefsituatie.

Een paar highlights van wat ik ga doen in Nederland:

Vrijdag 28 juni vertrek naar Nederland;

Zaterdagmiddag 29 juni aankomst Schiphol

Zondag 30 juni Harkstede (Groningen)

Donderdag 4 juli trouwerij van mijn broer.

Vrijdag 5 juli Beilen

Zaterdag 6 juli Hengelo

Zondag 7 juli ochtenddienst bijwonen van de Kristalkerk te Hengelo (mijn verjaardag) de middag zal ik doorbrengen met mijn familie (in Harkstede)

Woensdag 10 juli vertrek naar Brazilië.

Ik zal over het algemeen mijn hele verlof periode verblijven bij mijn ouders in Hakstede (Groningen)

Hopelijk ga ik velen van jullie ontmoeten in de periode dat ik terug ben. Als er vragen zijn over mijn agenda, of als jullie me willen zien/spreken, kunnen jullie mij mailen. Mijn volgende nieuwsbrief zal in juli verschijnen ipv juni.

Lieve groet, Petra

Nog een paar leuke wist u datjes uit Brazilië:       

Wist u dat:

* De meeste wasmachines hier draaien op koud water;                                                                 * Dat de Brazilianen met handschoenen en mutsen op lopen met 15 graden;                           * Dat de Brazilianen aan de zijkant van de snelweg  lopen, fietsen of te paard gaan;              * Dat Brazilië een ‘zoet’ land is. De meeste Brazilianen zetten koffie met suiker er in;           * Ik een restaurant gevonden heb, waar ze niet direct suiker erin doen en ik van die koffie geniet;                                                                                                                                                        * De meeste Brazilianen 2x!!!! per dag bruine bonen eten en dat ze het missen als ze 1 dag GEEN bruine bonen hebben gegeten;                                                                                                * Mensen in hun handen klappen als ze voor je huis staan als ze je nodig hebben ipv op de  deurbel te drukken;                                                                                                                                * Als je gasfles leeg is, je kan bellen en dat ze met de auto een nieuw fles komen brengen;

Auto met de gasflessen

* Het in de winter hier koud kan worden en er geen verwarmingen zijn in de huizen, waardoor het binnen ook koud kan zijn;                                                                                           * Wij onze vuilniszakken in hoge rekken leggen om te voorkomen dat de straathonden de zakken kapot maken;

" Vuilniscontainer"

* Op de dagen de het vuilnis gehaald wordt er 1 man vooruit gaat, alle vuilniszakken in de straat op een hoop legt, waarna de vuilniswagen komt en 2 andere mannen alles in de auto gooien!                                                                                                                                                       * Dat ik een kleine brievenbus heb met een stang ervoor, dat als ik post krijg ze mij post vaak 3 keer dubbelvouwen voor het in mijn brievenbus past;

* Ze bij de kassa van de supermarkt je helpen je boodschappen in te pakken;                           * Deze inpakkers soms maar 1 of 2 producten in een tas doen, zodat je met veel tasjes over straat loopt.

Dit bericht is geplaatst in Outreach. Bookmark de permalink.

4 Reacties op Naar Nederland !!!

 1. Broer Gerald schreef:

  Hey Peetje!
  Leuk om te lezen dat je bijna weer ‘thuis’ komt! Ik kijk er ook naar uit! Fijn dat je er zal zijn op mijn huwelijksdag.
  Erg leuk om de ‘wist-je-datjes’ te lezen!
  Tot snel!

 2. ellie hofste schreef:

  Hallo,Petra,ik wens jou een hele gezellige tijd,in Nederland,maar dat gaat wel,
  lukken zoals ik lees.De dagen helemaal volgepland!
  Mooi weer erbij!!!!!!wat dat ben je nu al een tijdje gewend,.
  Vr.Gr.Ellie.

 3. Andrea schreef:

  Hey lieve Peet,

  Leuk je verhaal te lezen! Super hoor wat je allemaal doet. En ben wel een beetje jaloers dat jij in NL zit over twee weken en wij helaas niet. Echt jammer. Kunnen we een keertje skypen? Zou leuk zijn!
  Liefs Andrea

 4. ellie hofste schreef:

  Hoi,Petra,zo weer helemaal bij,knap hoor,wat je allemaal doet,en ook fijn,
  dat je het met plezier doet.
  Ik hoop voor je,dat het reizen in oktober beter zal verlopen.
  Bij ons voedselbank,wordt het steeds drukker,ikzelf regel nu ook,
  de sorteerploeg,gelukkig krijgen we daar van,nog wel veel.
  Petra de Hartelijke Gr.van hier.Ellie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *