Nieuws

ilhabela-state-park_800x300

Nieuws!!

Hallo allemaal,

Eén dag nadat mijn laatste nieuwsbrief van dit jaar uitkwam is er al weer een hoop veranderd. Zo vertelde ik jullie dat ik zelf een nieuw project wilde gaan starten voor zwangere tienermeiden in het dorp genaamd St. Antonio de Posse. Maar nu is er een ander project op mijn pad gekomen.

Familiehuis Ilhabela

Mijn baas Paul werd gebeld door de gemeente van het eiland Ilhabela (staat Sao Paulo, 5 uren van Holambra), met de vraag of hij het familiehuis wat zij daar hebben (Casa Lar) wil overnemen. Dit is een huis dat hulp biedt aan totaal 10 kinderen (ook deze kinderen kunnen niet meer thuis wonen door verschillende redenen). Het is dus kleiner dan het kinderhuis waar ik nu nog werk.

Een aantal dagen geleden zijn we met een aantal collega’s naar het eiland geweest om een kijkje te nemen bij het familiehuis en hebben we gesproken met de mensen van de gemeente. Een andere organisatie was ook geïnteresseerd in de overname, maar 18 december kregen wij te horen dat Lar Feliz het kinderhuis mag overnemen.

2017-12-27 15.06.41

En dan nu het nieuws: Mijn baas heeft mij gevraagd of ik de coördinator van het familiehuis wil worden. Na een aantal dagen goed te hebben nagedacht en gebeden, heb ik de keus kunnen maken en ga ik de uitdaging aan om aan het werk te gaan in het familiehuis. Het was geen gemakkelijke keus, want ik was er zo zeker van dat ik met de zwangere tienermeiden zou gaan werken in Posse. Maar na gesprekken te hebben gehad met mensen van de gemeente, kreeg ik te horen dat ook op dat eiland veel zwangere tienermeiden zijn. Ik wil dus ook zeker iets met deze doelgroep gaan doen, maar ik moet dat voor nu even uitstellen.

Mirante_do_Coração_-_Praia_de_CastelhanosEen leuke bijkomstigheid is de mooie omgeving met veel strand.

Afronden en richten op verhuizing

Inmiddels ben ik druk met afronden van werkzaamheden, mijn huis aan het leegmaken en mij aan het richten op de verhuizing. Op dit moment van schrijven, heb ik nog geen exacte datum van verhuizen, maar zodra de gemeente van Ilhabela groen licht geeft, moet ik die kant op (dat kan al zijn binnen enkele dagen). Ik ben erg blij want een collega van mij (en haar dochter) gaan ook verhuizen en aan het werk in het familiehuis. Ik ga er dus niet helemaal alleen heen.

Ik ben blij en ook dankbaar voor deze nieuwe uitdaging. Ik had al het gevoel dat het tijd was om Lar Feliz te verlaten om ergens anders opnieuw te gaan beginnen. Nu mag ik naar een bestaand project en hoef ik niet alles zelf op te zetten. Hoe alles in zijn werk zal gaan, weet ik op dit moment nog niet. Maar ik wilde dit nieuws alvast met jullie melden.

Dit bericht is geplaatst in Outreach. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *