Over mij…

Petra Oudman
Ik ben Petra Oudman, geboren op 7 juli 1983 in Ten Boer. Daar heb ik gewoond tot ik op kamers ging in Groningen. Op het Menso Alting College heb ik de opleiding Sociaal Pedagogisch Werker (SPW) gevolgd en afgerond. Tijdens mijn opleiding ben ik voor 6 maanden naar Roemenië geweest om daar stage te lopen in een kinderhuis en kinderziekenhuis. Deze periode heeft mij aan het denken gezet. Ik kreeg zo’n passie om met deze kinderen/doelgroep te werken, zij hebben vaak al zoveel meegemaakt op jonge leeftijd. Ik wilde hun graag laten weten dat ze kostbaar en geliefd zijn in Gods ogen. Ik wil hier graag op lange termijn iets mee doen.

Na mijn SPW opleiding ben ik naar de Landmacht gedaan, daar heb ik eerst gewerkt als groepscommandant bij de Verbindingsdienst in Garderen. Hiervoor ben ik 6 maanden op uitzending geweest naar Bosnië. De laatste jaren ben ik beroepenvoorlichter geweest van de Landmacht op de middelbare scholen in Twente. Tijdens mijn Landmacht periode kreeg ik te maken met o.a. gedisciplineerd zijn, doorzettingsvermogen, leiding geven etc. Deze kwaliteiten hoop ik nu te kunnen gaan gebruiken in Brazilië.

Waarom naar Brazilië?
Ik had al veel over Brazilië gehoord en gelezen. In september 2011 t/m maart 2012 heb ik de Discipel Training School (DTS) gevolgd in Heerde (onderdeel van Stichting Jeugd met een Opdracht) Tijdens de drie maanden van outreach zijn wij met een groep naar Brazilië geweest naar verschillende plaatsen. Op 1 van deze plaatsen, genaamd Holambra, heb ik het zo naar mijn zin gehad, dat ik de keus heb gemaakt om hier voor twee jaar naar toe terug te gaan.

Ik ervaar dit ook echt als Gods leiding. Hij geeft mij de rust over deze keus en ik ervaar veel zegeningen op weg van voorbereidingen. De voorbereidingen zijn niet aldoor even makkelijk geweest, maar als ik nu terug kijk kan ik zien hoe God alles doet meewerken ten goede!

Reacties zijn gesloten.