Verhuisd en eerste indrukken

petra_ Ilhabela03

Hallo allemaal,

Wat is het allemaal snel gegaan. Op 5 december had ik voor het eerst een kijkje genomen bij het familiehuis op het eiland Ilhabela. Op 18 december kregen wij definitief te horen dat Lar Feliz was uitgekozen om het familiehuis over te nemen. Mijn baas Paul had mij gevraagd om daar aan het werk te gaan als coördinator van het huis. Op woensdagavond 27 december kreeg ik te horen dat ik op 28 december al zou gaan verhuizen, 1 dag later dus! Het moest zo snel, want op 1 januari 2018 zou mijn nieuwe werk ingaan. Ik had de meeste spullen van mijn inboedel verkocht, omdat ik niet veel kon meenemen; alleen dat wat paste in mijn auto!

petra_ Ilhabela02

Het huis

Samen met een collega ben ik naar Ilhabela vertrokken en nu zijn we bijna een maand verder. We hebben al ontzettend veel werk verricht. Met name in het huis, want het is erg verwaarloosd. Langzamerhand gaan we de boel opknappen. We hopen dat de werkers in februari mogen beginnen aan deze grote opdracht. Voor die tijd moeten hiervoor papieren bij de gemeente ingeleverd en goedgekeurd worden. Het huis is namelijk van de gemeente.

 e089ee25-1261-4f6c-913b-60002c645e85 a81744e8-482a-4971-907c-0929f95399eb

De kinderen

Het familiehuis heeft plek voor 10 kinderen. Op dit moment zijn er 5 kinderen: een meisje van 10 maanden, een jongen van 1,6 jaar (met hersenverlamming), een meisje van 6 en twee tienerjongens in de leeftijd van 15 en 16 jaar. Inmiddels heb ik de kinderen en medewerkers al redelijk leren kennen en werken we fijn samen. Het is een fijne groep om mee samen te werken.

ilhabella_petra04

Adres en werkdagen

Op dit moment woon ik op de bovenverdieping van het familiehuis.

Mijn nieuwe adres is: 
Rua Arara Azul 20
Barra Velha
CEP 11630-000
Ilhabela
Brasil

Ik maak werkdagen van maandag tot en met vrijdag van 07:00 tot 17:00 uur. Daarnaast spring ik bij in het weekend als dat nodig is. We hebben op dit moment namelijk nog 1 medewerk(st)er te weinig. Ik probeer 1 vrije dag te nemen waarop ik ook even echt weg kan van het huis. Het is een supermooi eiland en er is nog een hoop te ontdekken.

9be807fd-4af5-46c4-86b6-f77e12914810   petra_ Ilhabela01

Wennen

Verder is het nog erg wennen. Ik heb weer alles achter mij moeten laten: Mijn werk, kerk en vrienden. Ik moet hier weer helemaal opnieuw beginnen. Helaas heb ik nog geen kerk gevonden waar ik me goed bij voel. Hopelijk gaat dit snel gebeuren en zal ik dan ook weer vriendschappen kunnen opbouwen. Ook buiten het werk om wil ik namelijk graag iets leuks kunnen doen.

Goed dit eerst voor nu. Spoedig zal de eerste nieuwsbrief van het jaar 2018 eraan komen met daarin uitgebreidere informatie over mijn nieuwe (werk-)plek.

ilhabella_petra05

Informatie over de giften 

Per 1 januari kunnen giften overgemaakt worden naar:

Stichting ActHope 
IBAN: NL 90 RABO 0140 3654 86 
t.n.v.  Stichting ActHope
o.v.v. 218 meidenhuis Lar Feliz      
(-> Deze vermelding is noodzakelijk, anders komt het geld niet bij Petra terecht.)

Zoals eerder vermeld, heeft de thuisfrontcommissie het bericht gekregen dat deze organisatie voor het jaar 2018 helaas nog geen ANBI-status heeft. Hierdoor zijn giften in nog niet aftrekbaar voor de belasting. Wij zijn nog druk bezig om een andere organisatie te zoeken, zodat giften weer aftrekbaar kunnen zijn. We houden jullie op de hoogte.
Giften kunnen dus wel gewoon overgemaakt worden, maar zijn mogelijk niet aftrekbaar voor de belasting.

Dit bericht is geplaatst in Outreach. Bookmark de permalink.

1 Reactie op Verhuisd en eerste indrukken

  1. A.Prins schreef:

    Hallo Petra, ik wilde een gift overmaken, en gebruikte daarvoor het Iban nummer van de diaconie van Hengelo, maar kreeg toen de melding dat dat nummer niet klopte, welk nummer moet ik dan voor jou kindertehuis. Met de hartelijke groeten uit Harkstede. A.Prins.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *